Historie


Toppers 2019


DE OASE BAR - sing-a-long - 2017

DE OASE BAR IS WEER OPEN!

ROTTERDAMSE SING-A-LONG IN DE ROTTERDAMSE DOELEN 

De succesvolste productie van 2016 viert feest met 8 acht unieke concerten en gastoptredens van vele bekende artiesten Ron Brandsteder staat het gouden theaterkoppel Gerard Cox en Joke Bruijs dit keer bij in hun rollen als Harry en Ali, eigenaren van de populaire Oase Bar. 

De Oase Bar was afgelopen theaterseizoen dé hit van Rotterdam. Alle voorstellingen waren ramvol uitverkocht. De Rotterdammers kregen er geen genoeg van. Sommigen hebben meerdere malen de voorstelling gezien. Vooral de Rotterdamse liedjes van weleer werden omarmd door het publiek. 

'De Oase Bar viert een feestje' is een ode aan Rotterdam. 

De Oase Bar opende vorig jaar weer haar deuren onder leiding van Ali (Joke Bruijs) en haar zorgbehoevende man Harry (Gerard Cox). De drijvende krachten achter de bekende Rotterdamse schnabbelkroeg De Oase Bar. De vervallen bar is inmiddels populairder dan ooit en geeft acht keer een groot feest. Maar Harry en Ali weten nooit wie zich die avond zal melden om hun stamgasten te vermaken. Met Harry’s hartproblemen is elke spanning af te raden. Het publiek wordt dan ook gevraagd een bijdrage te doen door het feest op gang te houden en mee te zingen. Lukt het Harry en Ali om elke feestavond tot een goed einde te brengen?


DE OASE BAR - 2016

Joke Bruijs & Gerard Cox weer samen het theater in
Joke Bruijs & Gerard Cox weer samen het theater in

Joke speelt Alie en Gerard is Harry. Ooit de drijvende krachten achter de bekende Rotterdamse schnabbelkroeg De Oase Bar.

 

Maar de tijden zijn veranderd. De bar is inmiddels wat vervallen en Harry wordt een beetje vergeetachtig. Alie weet hoe ze met de situatie om moet gaan 'voorzichtigheid is nodig en tegenspreken is verboden.' Dus voor Harry is de bar nog steeds De Oase Bar van weleer en hij is in de veronderstelling dat iedere artiest er nog graag wil optreden. De Oase Bar bestaat toch 60 jaar? Dat is toch reden voor een feestje?

 

Lukt het Alie samen met Willemijn (Dorien Haan) de Oase Bar weer in volle glorie te laten herleven? Komen de gastartiesten langs?

 

BELEEF HET MEE IN DE OASE BAR.

 

De Oase Bar is een productie van De Rode Boksbal theaterproducties en Van Engelenburg theaterproducties in co-productie met Luxor Theaters Rotterdam en het Oude Luxor Rotterdam.

Met: Joke Bruijs, Gerard Cox en Peggy Vrijens/Dorien Haan
Script: Dick van den Heuvel
Muzikale leiding: Frits Landesbergen
Regie: Geert Lageveen


Toen was geluk heel gewoon, de film - 2014

1974 - Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooiman gooit uit pure frustratie zijn televisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm.


Alles went behalve een vent - 2013/2014

Met het ‘Gouden Koppel’ Joke Bruijs en Gerard Cox

Herkenbaar, authentiek en doorspekt met humor!

Een wereldprimeur: Het 'Gouden Koppel' Joke Bruijs en Gerard Cox staan eindelijk samen op toneel. Ze waren eerder een stel in het ‘echte’ leven, en een paar op TV, maar niet eerder konden we ook live genieten van de twee ervaren topacteurs. Daar gaat de theaterkomedie Alles Went behalve een Vent nu verandering in brengen. Scriptschrijver Dick van den Heuvel bewerkte en schreef geïnspireerd door de gelijknamige openhartige, succesvolle columnbundel van Yvonne Kroonenberg een hilarisch verhaal over een maatschappelijk geslaagde man en een vrouw op leeftijd die in de herfst van hun huwelijk en hun leven zijn beland. Floor Maas neemt de regie op zich van de voorstelling.

Gezond, fit, financieel onafhankelijk, een goede band met hun kind, twee draken van kleinkinderen en een leuk huis. Wat wil je nog meer? ‘Niets’, antwoordt hij terwijl hij natuurlijk wel klaagt en liefst dagelijks, over politiek, voetbal, computers, de auto van de buren voor zijn raam. ‘Veel’, antwoordt zij. Zij is in voor iets nieuws. Iets waarvan je energie krijgt en waarvan ze zich nog jonger gaat voelen. Ze gaat studeren! Kunstgeschiedenis. Hij snapt er niets van. Of wil het niet snappen. Zal een studiereis naar Rome het fort dat hun huwelijk is, dan toch uiteindelijk doen instorten? 


Toen was geluk heel gewoon TV

 

 

 

Een succesvolle comedyserie geschreven door Gerard Cox en Sjoerd Pleijsier.

 

Jaap Kooiman (Gerard Cox) woont samen met zijn vrouw Nel (Joke Bruijs) in een volkswijk in Rotterdam. Hun bovenburen en goede vrienden zijn Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier) en Zus (Mouna Goeman Borgesius). Inmiddels is Siem gescheiden van Zus, die met Jan Cremer voorgoed vertrokken is naar Emmercompascuum.

De comedy-serie 'Toen was geluk heel gewoon' is doorgedrongen tot de top drie van Nederlands meest bekeken tv-programma's. 

Het is de triomf van de gezelligheid, waaraan de kijkers meer dan ooit behoefte blijken te hebben.

 

De serie won in 1999 een de Televizierring voor de beste comedy én het Gouden Beeld voor de beste comedy productie!