Historie


DE OASE BAR - 2016

Joke Bruijs & Gerard Cox weer samen het theater in
Joke Bruijs & Gerard Cox weer samen het theater in

Joke speelt Alie en Gerard is Harry. Ooit de drijvende krachten achter de bekende Rotterdamse schnabbelkroeg De Oase Bar.

 

Maar de tijden zijn veranderd. De bar is inmiddels wat vervallen en Harry wordt een beetje vergeetachtig. Alie weet hoe ze met de situatie om moet gaan 'voorzichtigheid is nodig en tegenspreken is verboden.' Dus voor Harry is de bar nog steeds De Oase Bar van weleer en hij is in de veronderstelling dat iedere artiest er nog graag wil optreden. De Oase Bar bestaat toch 60 jaar? Dat is toch reden voor een feestje?

 

Lukt het Alie samen met Willemijn (Dorien Haan) de Oase Bar weer in volle glorie te laten herleven? Komen de gastartiesten langs?

 

BELEEF HET MEE IN DE OASE BAR.

 

De Oase Bar is een productie van De Rode Boksbal theaterproducties en Van Engelenburg theaterproducties in co-productie met Luxor Theaters Rotterdam en het Oude Luxor Rotterdam.

Met: Joke Bruijs, Gerard Cox en Peggy Vrijens/Dorien Haan
Script: Dick van den Heuvel
Muzikale leiding: Frits Landesbergen
Regie: Geert Lageveen


Alles went behalve een vent - 2014

Met het ‘Gouden Koppel’ Joke Bruijs en Gerard Cox

Herkenbaar, authentiek en doorspekt met humor!

Een wereldprimeur: Het 'Gouden Koppel' Joke Bruijs en Gerard Cox staan eindelijk samen op toneel. Ze waren eerder een stel in het ‘echte’ leven, en een paar op TV, maar niet eerder konden we ook live genieten van de twee ervaren topacteurs. Daar gaat de theaterkomedie Alles Went behalve een Vent nu verandering in brengen. Scriptschrijver Dick van den Heuvel bewerkte en schreef geïnspireerd door de gelijknamige openhartige, succesvolle columnbundel van Yvonne Kroonenberg een hilarisch verhaal over een maatschappelijk geslaagde man en een vrouw op leeftijd die in de herfst van hun huwelijk en hun leven zijn beland. Floor Maas neemt de regie op zich van de voorstelling.

Gezond, fit, financieel onafhankelijk, een goede band met hun kind, twee draken van kleinkinderen en een leuk huis. Wat wil je nog meer? ‘Niets’, antwoordt hij terwijl hij natuurlijk wel klaagt en liefst dagelijks, over politiek, voetbal, computers, de auto van de buren voor zijn raam. ‘Veel’, antwoordt zij. Zij is in voor iets nieuws. Iets waarvan je energie krijgt en waarvan ze zich nog jonger gaat voelen. Ze gaat studeren! Kunstgeschiedenis. Hij snapt er niets van. Of wil het niet snappen. Zal een studiereis naar Rome het fort dat hun huwelijk is, dan toch uiteindelijk doen instorten?