NIEUWS


IN HET THEATER VAN NOVEMBER 2019 T/M FEBRUARI 2020

COX

Een cabaretvoorstelling van de man die iedereen in Nederland kent, maar nog nooit zo dichtbij heeft meegemaakt. Warm, oergeestig, getalenteerd, theatraal en actueel! Want Cox blijft natuurlijk een Angry Wise Man die zijn commentaar op vandaag niet schuwt. Cox is relevanter dan ooit.

 

Eminence Grise van het populaire entertainment. Maar ook The Last Man Standing van Lurelei en het geëngageerde cabaret, want zo begon hij... als cabaretier...

Zijn oude vrienden en vriendinnen: Frans Halsema, Robert Long, Adele Bloemendaal, Leen Jongewaard en vele andere ontvielen hem, maar zijn liefde voor het woord en muziek hielden hem al meer dan 56 jaar op het toneel. Het succes van solo voorstellingen als die van Paul van Vliet tonen ook aan dat het grote publiek de talenten van toen en nu nog steeds graag op toneel ziet. COX is de solovoorstelling van Gerard Cox, waarin hij meer dan 50 jaar theater, film en levenservaring deelt.Cox spreekt zich uit over deze tijd, soms heel helder, confronterend, ontroerend en met heel veel humor. Samen met een band van jonge muzikanten laat de oude grijze baas het nog één keer zien. The last man standing en de vulkaan is nog steeds niet uitgebrand. Cox is relevanter dan ooit.

 

Na het succes van Alles Went Behalve een Vent en De Oasebar zet Gouden Lijn Theater nu Gerard Cox zelf voor het voetlicht. Cox is een solovoorstelling waarin Gerard zijn verhaal vertelt in het jazz café waar hij zo graag komt. De band is op toneel aanwezig, de soundcheck voor die avond is net geweest. Het publiek in de zaal zit er als ‘toevallige toehoorder’ bij. Hij zingt ‘One more for the road’ en alle andere stukken die hij zo graag zingt. COX vertelt anekdotes, intieme verhalen, moppen en schuwt hierbij een politieke spannende opvatting niet. Het script van Dick van den Heuvel zorgt voor toneel zoals dat bedoeld is.

 

(Foto: Cooper Seykens)